Cu trei DubluVe
Never say never.

Impresii

Ca de obicei, titlul nu va avea legătură cu post-ul :P.

Nedreptate
de Nichita Stănescu

De ce să auzim si de ce să avem urechi pentru auz?
Atât de păcătoşi să fim noi încât să fim nevoiţi
să avem
speranţe, pentru frumuseţe
şi pentru duioşie, ochi
şi pentru alergare, picioare?
Atât de nefericiţi să fim noi
încât să trebuiască să ne iubim.
Atât de nestabili să fim noi
încât să trebuiască să ne prelungim
prin naştere
tristeţea noastră urâtă
şi dragostea noastră înfrigurată?

Mi-e dor de tine, măi. Să-mi spui că aştepţi răsăritul să îl saluţi şi s-adormi înaintea mea.Să-mi faci „portretul”.Să mă cari în cârcă, pentru că aşa ai tu chef. Să-mi aduci cadou o floare din grădină, să bem împreună cot la cot, „ca băieţii”. Să nu faci nici unul din aceste lucruri, dar să mă farmeci zi de zi doar cu zâmbetul tău. Să fii tu. Al meu.

5 răspunsuri to “Impresii”

  1. Ce zice Nichita Stanescu acolo? Ca insasi viata e o nedreptate? Lucrurile firesti sunt nedrepte? Atunci cand suntem pacatosi, ce ne ramane? Ne raman toate acele lucruri pe care le facem zi de zi… Noi, prin natura noastra suntem pacatosi; suntem „condamnati” sa traim dupa aceasta mare nedreptate – viata.
    Hai ca am dat-o in analiza textului.
    Si in ceea ce priveste partea a doua a postului, si mie mi-e dor… insa la mine e o diferenta. Nu stiu daca se poate sa iti fie dor de ceva ce nu s-a petrecut niciodata. Probabil este senzatia de a te atasa de cineva, de a simti pe cineva aproape. Poate simt prea mult lipsa cuiva care sa ma alinte, sa ma ia in vrate si sa ma sarute… dar acel cineva sa fie EL. Nu stiu cum arata, nu stiu cine este; stiu, insa, ca va veni odata, si va fi numai pentru mine 🙂
    Aberez, nu? :-j

  2. Nu aberezi… 🙂
    Nici eu nu vorbeam de o lipsa unei persoane reale şi a momentelor petrecute împreună, ci de un viitor. Mi-e dor de ceva ce îmi doresc să fie. Poate am trăit momente frumoase cu multe persoane, dar nu mă referam la cineva anume. Un necunoscut, care poate apărea în orice moment în viaţa mea. Asta îmi doresc.

  3. Dap, dar poate respectivu deja a aparut dar nu i-ai dat atentie 😀

  4. […] Well…cand am postat aici poezia lui Nichita Stănescu…nu ştiam că o să se dea la Bac, credeţi-mă pe cuvânt […]


Lasă un comentariu